fbpx
  1. Pagina principală
  2. Mărci comerciale
  3. Lego

Lego

Grupul Lego a fost fondat de Ole Kirk Christiansen și s-a născut într-o familie agricolă săracă din Jutland, Danemarca. După ce a învățat meșteșugul unui tâmplar, în 1932 a fondat o companie pentru producția de articole de uz casnic, cum ar fi scândurile de călcat și scările. Compania nu a adus prea mult profit, apoi, împreună cu fiul său, Gottfried Kirk Christiansen, a început să fabrice cuburi de lemn. Trebuie să spun că această idee nu numai că i-a ajutat să rămână pe linia de plutire, ci și-a schimbat complet viața. Christiansen a numit noua companie de jucării lego, combinând două cuvinte daneze - leg și godt (joc și bine).

Lego s-a extins la producția de jucării din plastic în 1947. Cuburile au devenit din plastic cu ace identice, ceea ce a făcut posibilă conectarea lor între ele. Trebuie să spun că ideea unor astfel de cărămizi nu a fost nouă și a fost populară pentru copiii britanici. După ce a studiat eșantioanele companiei britanice de turnătorie, Ole a schimbat designul cărămizii și a început să ștampileze probe complet noi. Nu erau la fel de puternice ca cele din lemn, dar s-au unit fără efort și s-au potrivit perfect.

Astfel s-au născut primii designeri LEGO. După moartea lui Ole Kirk Christiansen în 1958, compania a fost condusă de fiul său Gottfried, care cu mult zel a continuat activitatea tatălui său și a adus compania la nivel internațional. Dar pentru a interesa cumpărătorii de pe piața externă, Gottfried decide să creeze un sistem de jucării întreg. Dar cărămizile mai aveau unele probleme din punct de vedere tehnic: capacitatea lor de captare era limitată și nu erau foarte versatile. În 1958, proiectarea cărămizii a fost aprobată, dar a fost nevoie de încă cinci ani pentru a găsi materialul potrivit pentru aceasta. Versiunea finală a cărămizii Lego a fost patentată la 13:58 pe 28 ianuarie 1958. Cărămizile din acel an sunt încă compatibile cu cele moderne. 

De la înființare, Grupul Lego a lansat mii de seturi cu numeroase teme, inclusiv cele cunoscute ca Town, City, Police Space, Pirates of the Caribbean, Dino. Articole noi sunt adesea lansate împreună cu seturi noi. Există, de asemenea, seturi Lego concepute special pentru fete, precum noua serie Friends. Ele constau în mici părți interconectate, care sunt concepute pentru a promova creativitatea și abilitățile aplicate. 

De-a lungul anilor, gama Lego s-a extins. Au început să fie utilizate motoare suplimentare, mecanisme, lumini, senzori și camere, care sunt reprezentate pe scară largă în seria Power Functions și Technic

Cod: 17809
Cod: 19725
Cod: 19782
Cod: 21482
Cod: 23142
Copyright www.maxx-marketing.net